Stránka, kterou se snažíte otevřít, vyžaduje přihlášení. Po přihlášení můžete v databázi grošových mincí vyhledávat jednoduše textově nebo i podrobněji (viz obrázek níže). V současné době (stav k 27.4.2014) je v databázi 368 exemplářů grošů a 370 exemplářů dalších nominálů (parvi, haléře, černé peníze apod.).

 

Plnou verzi databáze s možností vyhledávání a zobrazením všech údajů a fotek v plném rozlišení mohou využívat pouze členové pobočky ČNS Pražské groše. Veřejnosti je však databáze přístupná alespoň částečně, tj. můžete vidět náhledy fotografií v nízkém rozlišení a základní údaje (číslo mince, její určení a zařazení).

 

Zajímavé informace ale můžete najít i ve veřejně přístupné databázi mincoven, mincmistrů a reforem, která je vám plně k dispozici.

 

V případě, že vás zajímá, co všechno a dle jakých kritérií lze v neveřejné databázi mincí grošového období vyhledávat, můžete si udělat představu z následujících obrázků (“printscreenů”). První ukazuje, jak se vyhledávací stránka zobrazuje přihlášeným členům, druhá pak, jak vypadají výsledky vyhledávání, byl-li zadán panovník Jan Lucemburský, nominál pražský groš. Poslední, třetí obrázek, ukazuje kartu konkrétní mince.

 

Obr. 1. Vyhledávání v databázi

Vyhledávání v databázi

 

 

Obr. 2. Výsledky vyhledávání v databázi pro zadání “Jan Lucemburský + pražský groš

 

Výsledky vyhledávání v databázi pro zadání

 

 

Obr. 3. Ukázka zobrazené karty konkrétní mince

 

Ukázka zobrazené karty konkrétní mince